تشخيص پوکي استخوان

24 آذر 1399

 پوکي استخوان يک بيماري نسبتا شايع است. تراکم استخوان ها را کاهش مي دهد و شما را در معرض شکستگي قرار مي دهد. براي تشخيص پوکي استخوان، مراقب علائم بيماري باشيد. با اين حال به خاطر داشته باشيد که بيش تر علائم پوکي استخوان در اواخر بيماري ظاهر مي شوند تا اوايل آن. اگر شک داريد که به اين بيماري مبتلا شده ايد، با پزشک صحبت کنيد، تا آزمايش هاي تصوير برداري را براي بررسي تراکم استخوان هاي شما تجويز کند.

بخش اول: مشاهده علائم پوکي استخوان


1- به صداي تق تق مفاصل خود گوش دهيد. يکي از علائم اوليه پوکي استخوان Crepitus (کريپتاسيون) ناميده مي شود که با صداي تق تق در مفاصل اصلي مانند زانوها و شانه ها قابل تشخيص است. کريپتاسيون به دليل کمبود مايعات در مفاصل ايجاد مي شود، که منجر به ايجاد صدا يا احساس تق تق مي شود.

2- مراقب شکستگي ها باشيد. در بسياري از موارد، علامت پوکي استخوان يک شکستگي است که در اثر از دست دادن تراکم استخوان ايجاد مي شود. حتي ممکن است پس از يک اتفاق جزئي استخوان شما بشکند. به عنوان مثال، برخي از افراد پس از عطسه يا سرفه دچار شکستگي دنده ها مي شوند. با اين حال، شايع ترين شکستگي ها، شکستگي هاي مفصل ران، مچ دست و مهره ها است.

به خاطر داشته باشيد که زنان به دليل کم بودن استروژن در دوران يائسگي در معرض پوکي استخوان قرار دارند. هم چنين، هرچه سن شما بيش تر باشد، خطر ابتلا به پوکي استخوان بيش تر خواهد بود.
در صورت امکان، با پزشک خود در مورد مصرف دارو براي افزايش سطح استروژن صحبت کنيد.

ادامه مطلب...

عرق نسترن

24 آذر 1399

 نسترن يک گياه بومي شمال آفريقا، خاورميانه و اروپا است. استفاده دارويي از اين گياه از گذشته مطرح بوده و در قرون وسطي از آن براي درمان بيماريهاي مختلف مربوط به قفسه سينه بهره ميبردند. عرق اين گياه در واقع از ميوه اين گياه گرفته ميشود و براي سلامتي و بدن مزاياي زيادي دارد. در اين مقاله به بررسي جامع خواص اين گياه و عرق آن پرداخته ايم.

گياه شناسي نسترن
نسترن به خانواده ي Rosaceae تعلق دارد در واقع در دسته رزهاي وحشي قرار ميگيرد.
گلهاي اين گياه صورتي يا سفيد است و ميوه هايي قرمز رنگ بنام ساي نورودون دارند.
نسترن به صورت درختچه کوچکي با ارتفاع حداکثر 3 متر بوده که در حاشيه باغها و رودخانه هاميرويد.
ميوه گياه نسترن
ميوه گل نسترن حاوي مقدار زيادي ويتامين C است و از اين رو از ديرباز مورد توجه پزشکان قرار گرفته است.
همچنين ميوه گل نسترن يا همان ميوه گل سرخ حاوي ويتامين هاي A1 ،B1 ،B2 ،B3 و K است.
از ديگر ترکيبات اين ميوه، پکتين، تاتن ها، اسيد سيتريک و اسيد ماليک، فلاونوئيدها، رنگدانه هاي زرد و قرمز مخصوصاً کاروتنوئيدها، وانيلين، اسانس و قندها را مي توان نام برد.
از جمله خواص اين ميوه ميتوان به خاصيت ضد درد، ضد اسهال، آنتي اکسيدان، مليّن، ادرارآور، کاهش دهنده قند خون، مسهل، مهارکننده ليپواکسيژناز، مقوي اعصاب و ضد کرم بودن آن اشاره کرد.
در واقع عرق نسترن از اين ميوه حاصل ميشود.

ادامه مطلب...

خواص عرق بومادران

24 آذر 1399

 گياه بومادران شامل انواع فلاونوئيدها, روتين و تانين و همچنين کومارين, ساپونين, سينئول, لاکتون, اوژنول و آنتي اکسيدان هاي ديگر است و از اين رو داراي خواص زيادي براي درمان بيماري هاست. در اين مقاله تمامي خواص عرق اين گياه را براي شما شرح ميدهيم و بهترين شيوه استفاده از آن را خواهيم گفت.

گياه شناسي
بومادران يک گياه علفي چند ساله است
گياهي است از تيره گل‌ستاره‌اي‌ها است
اين گياه به رنگ سبز مايل به زرد با دمبرگ دراز و گلهايي مجتمع به صورت خوشه دراز در کناره برگ‌ها دارد. دانه اش تقريباً کروي و صاف است
نام هاي عاميانه زيادي براي اين گياه وجود دارد, از جمله فلفل سياه پير, گياه خونريزي بيني, ملوفيل, سرباز و غيره. هم برگ ها و هم گل هاي بومادران خوراکي هستند, ساقه هايش را هم مي توان براي مرهم موضعي خرد و استفاده کرد
برگ هاي گياه بومادران بوي خاصي دارند که کمي تند يا فلفلي هستند
اين گياه غالبا در ناحيه مديترانه و ايران ميرويد

ادامه مطلب....

خواص و عوارض کاسني

24 آذر 1399

 کاسني و عرق آن از ديرباز در طب ايراني جايگاه ويژه اي داشته که برگرفته از خواص زياد اين گياه براي از بين بردن حرارت و التهابات بدن است. اين گياه زردي صورت و ناتواني کبد را نيز بهبود ميبخشد.کاسني در دونوع صحرايي و باغي رشد ميکند. در ادامه به معرفي جامع اين گياه وخواص آن خواهيم پرداخت.

گياه شناسي کاسني
کاسني معمولي، يک گياه دارويي پايا با گل‌هاي آبي يا ارغواني است و در واقع از خانواده قاصدک هاست.
کاسني در اصل بومي جهان قديم است و بعداً در قاره آمريکا نيز به‌صورت گياه خودروي کنار جاده‌اي درآمده‌ است. منشأ اصلي اين گياه اروپاي مرکزي، مناطق غربي و مرکزي آسيا و شمال آفريقا است
گياه کاسني در ايران در شهرستان اقليد، آذربايجان و مناطق کوهستاني خراسان رشد ميکند.
اين گياه به آب و هواي خنک، آفتابي يا کمي سايه نياز دارد و گرماي شديد تابستان را تحمل نمي‌کند.

ادامه مطلب....

بهترين روش هاي خانگي تقويت قواي جنسي مردان

24 آذر 1399

 عملکرد جنسي موفق در زندگي مشترک يکي از فاکتورهاي موفقيت در رابطه عاطفي زن ومرد است. ضعف عملکردي به خصوص درمردان سبب آسيب هاي روحي به آن ها شده و تحت تاثير عوامل زيادي است. به همين سبب در اين مقاله سعي بر آن شده تا يک سبک زندگي مشخص براي تقويت قواي جنسي مردان ارائه شود.


درمان ناتواني جنسي مردان
بخش 1-تغيير رژيم غذايي
1-آووکادو
ويتامين B6 موجود در آووکادو موجب بهبود ترشح هورمونهاي جنسي در مردان و افزايش قواي جنسي در آنها ميشود. فوليک اسيد موجود در آووکادو موجب بهبود متابوليسم پروتئين ها ميشود و بنابراين موجب افزايش انرژي و استقامت در مردان ميشود.

2-بادام
فوايد بادام براي سلامتي و تنظيم رژيم غذايي بسيار زياد است. بادام همراه ديگر دانه ها مانند آجيل ها و گردو منبع غني از اسيدهاي چرب امگا 3 است که موجب تقويت مهمترين هورمون جنسي در مردان يعني تستوسترون ميشود.

3-سير
سير يکي از موثرترين غذاها براي افزايش قواي جنسي است چون موجب افزايش جريان خون در اندامهاي جنسي مردان ميشود بنابراين موجب بهبود عملکرد و قواي جنسي ميشود.

4-شکلات
مصرف شکلات به هر شکل، بصورت طبيعي موجب افزايش قواي جنسي ميشود و باعث ايجاد احساس هيجان، عشق و اشتياق در فرد ميشود. کاکائو موجود در شکلات تلخ حاوي يک ماده ي شيميايي بنام phenylethylamine است که حس عشق و نشاط را تقويت ميکند.

ادامه مطلب....

خواص گشنيز براي سلامتي

24 آذر 1399

 گشنيز يکي از گياهان باارزش است که سرشار از خواص درماني است و حاوي مواد مغذي و آنتي اکسيدان هاي مفيد براي سلامتي بدن است. اين گياه به عنوان يک چاشني قوي در غذاها استفاده ميشود. در اين مقاله به بررسي خواص گشنيز ميپردازيم.

 
گياه شناسي گشنيز
گشنيز گياهي است علفي و يک ساله، به رنگ سبز که ارتفاع آن تا 80 سانتي متر نيز مي رسد. برگ هاي آن به دو شکل ظاهر مي شوند. آنهايي که در قاعده ساقه وجود دارند به شکل دندانه دار و ديگري در طول ساقه که باريک و نخي مي شود.
قسمت مورد استفاده گياه، ساقه، برگ و ميوه آن است. ميوه گشنيز گرد و به رنگ زرد است.
گشنيز گياه بومي جنوب اروپا و مناطق مديترانه است و در بيشتر نقاط ايران نيز مي رويد.
ارزش تغذيه اي گشنيز
فسفر
کلسيم
منيزيم
پتاسيم
سديم
ويتامينهايي مانند A,B,C و K
طبيعت گشنيز سرد و خشک است و در طب سنتي تسکين دهنده التهاب معده، مقوي معده، تخم گشنيز بند آورنده اسهال و كشنده كرم معده و گاهي درمان سرگيجه موثر تشخيص داده شده است.
 
خواص گشنيز
1-درمان مشکلات پوستي
گشنيز حاوي آنتي اکسيدان هاي فراواني است که مي تواند بثورات خفيف مانند درماتيت را درمان کند.
همچنين اين آنتي اکسيدان ها از آسيب هاي سلولي جلوگيري ميکند و روند پيري پوست را به تاخير مي اندازد.
آب گشنيز به درمان آکنه و لک هاي پوستي کمک زيادي ميکند.
همچنين آنتي اکسيدان هاي موجود در گشنيز همانند يک ضدآفتاب طبيعي عمل ميکند.
2-پيشگيري از بيماري سالمونلا
سالمونلا يکي از بيماري هاي ناشي از موادغذايي است. گشنيز حاوي يک ماده اي است که در واقع دو برابر يک آنتي بيوتيک قدرتمندتر از درمان پيشرو در بيماري مبتني بر سالمونلا است.
ادامه مطلب...

خواص و مضرات بادام هندي

24 آذر 1399

 بادام هندي درختي گرمسيري و هميشه سبز است که دانه بادام هندي و سيب بادام هندي را توليد مي کند. اين درخت مي تواند تا 14 متر رشد پيدا کند. اين آجيل به شکل لوبيا يا بهتر است بگويم کليوي شکل مي باشد که در پايين يا زير ميوه ي درختي که بلارد نام دارد، يافت مي شود. با اين که بادام هندي متعلق به جنوب شرقي برزيل است اما در بين مردم تمام جهان محبوب است.

 
Anacardium Occidentale نامي علمي بادام هندي است.
 
 
مواد مغذي بادام هندي
مس
کلسيم
منيزيم
آهن
فسفر
پتاسيم
روي
سديم
ويتامين C
ويتامين B1
ويتامين B2
ويتامين B3
ويتامين B6
ويتامين E
ويتامين K
طبع بادام هندي طبق طب سنتي گرم و خشک است
 
خواص درماني بادام هندي
1-مردان
بادام هندي تاثير زيادي بر کيفيت اسپرم گذاشته و باروري مردان را زياد مي کند. همچنين بهترين روشهاي افزايش کيفيت اسپرم مردان را در اينجا نيز توضيح داده ايم!
 
2-لاغري
بادام هندي برخلاف چربي زياد کلسترول بد ندارد بادام هندي به سم زدايي سيستم گوارش و افزايش چربي سوزي و سوخت و ساز بدن کمک مي کند. 
 
3-درمان کبدچرب
بادام هندي با سم زدايي از بدن به درمان کبد چرب کمک زيادي ميکند. 
4-ديابت
بادام هندي مقادير کمي قند و کلسترول دارد و يکي از بهترين آجيل ها براي افراد ديابتي مي باشد. بادام هندي باعث کاهش خطر ابتلا به ديابت نوع دوم مي شود. عصاره هيدرو اتانولي موجود در اين آجيل براي جلوگيري از افزايش قند خون و کاهش مقاومت به انسولين موثر است.
ادامه مطلب...

عفونت خون چيست؟

24 آذر 1399

 عفونت خون (Sepsis) توسط سيستم دفاعي بدن ايجاد ميشود و براي مبارزه با عفونت است. به عفونت خون سپتيسمي يا گندخوني هم گفته ميشود.در ادامه به بررسي جامع اين بيماري و شيوه هاي درمان آن ميپردازيم.

 
عفونت خون چيست؟
در هنگام ابتلا به عفونت خون، سيستم ايمني بدن شما که از شما در برابر ميکروب محافظت مي کند، مواد شيميايي زيادي را در خون آزاد مي کند. اين باعث التهاب گسترده مي شود که مي تواند منجر به آسيب به اعضاي بدن شود و سلامت ريه، کليه و کبد را از به خطر بيندازد. از سوي ديگر لخته ها باعث کاهش جريان خون در اندام ها و اندام هاي داخلي بدن مي شوند مواد مغذي و اکسيژن مورد نياز بدن را دريافت نمي کنند وموجب از بين رفتن بافت بدن ميشود.
 
در صورتي که عفونت خون پيشرفت کند فرد به شوک سپتيک دچار ميشود در اين حالت پزشکي ، فشار خون به طرز چشمگيري کاهش مي يابد و منجر به مرگ ميشود.
 
شوک سپتيک چيست؟
شوک عفوني يا شوک سپتيک که براثر عفونت بيش از حد خون اتفاق مي افتد. منجر به کاهش خطرناک فشار خون و بي‌نظمي در متابوليسم سلول‌ها ميشود و عفونت به ارگانهاي بدن نفوذ و موجب از کار افتادگي آن ها ميشود. شوک عفوني مي‌تواند باعث از کارافتادن اعضاي متعدد و در نهايت مرگ شود.
 
معمولا شوک عفوني در افراد کهنسال وکودکان بيشتر اتفاق مي افتد که ناشي از سيستم ايمني ضعيف در اين افراد است. بيماراني که با شوک عفوني مواجه مي‌شوند معمولاً در بخش مراقبت‌هاي ويژه نگهداري مي‌شوند.
ادامه مطلب...

خواص بهارنارنج

24 آذر 1399

 نارنج يکي از مرکبات پرخاصيت است که از شکوفه تا ميوه اش استفاده ميشود. بهارنارنج در واقع همان شکوفه درخت نارنج است که در فصل بهار شکوفا ميشود و در فصل پاييز وزمستان به ميوه نارنج تبديل ميشود. اين گياه سرشار از عطر، اسانس و خاصيت است و از اين رو در ساخت محصولات بهداشتي و آرايشي، ساخت اسانس و عطر، مربا و … مورد استفاده قرار ميگيرد. در اين مقاله به بررسي جامع خواص اين گياه ميپردازيم و شيوه هاي استفاده از آن را شرح ميدهيم.

 
گياه شناسي بهارنارنج
بهار نارنج به شکوفه درخت نارنج گفته مي‌شود.
درخت نارنج به صورت بومي در جنوب چين و شمال شرقي هند مي‌رويد و بسته به انواعش از 8 تا 15 متر ارتفاع دارد.
غنچه‌هاي درخت نارنج در اواخر زمستان تشکيل مي‌شوند و در اوايل بهار شکوفه‌هاي سفيد رنگ معطر آن کاملا باز مي‌شوند.
شکوفه‌هاي نارنج بسيار معطرند و رايحه‌اي شيرين دارند. طعم آن تلخ است و ممکن است پس طعم صابوني داشته باشد، به همين دليل اغلب در تهيه دمنوش آن را با عسل ميل مي‌کنند.
ادامه مطلب...

بهترين زمان مصرف مولتي ويتامين

24 آذر 1399

 استفاده از مولتي ويتامين هاي جوشان طرفداران زيادي دارد. مولتي ويتامين، نيازهاي تغذيه اي شما را برآورده مي کند. در بيشتر مواقع، مقدار ويتامين هاي توصيه شده ي روزانه، از طريق رژيم غذايي تامين نمي شود بنابراين براي برخي افراد مصرف مولتي ويتامين توصيه مي شود.

 
مقدمه
کمبود طولاني مدت مواد مغذي ضروري، موجب بيماري هاي مرتبط با تغذيه و حتي سوء تغذيه مي شود. اما نکته اي که بايد در نظر بگيريد اين است که مصرف مولتي ويتامين به تنهايي کافي نيست، بلکه نوع مولتي ويتامين مورد استفاده نيز مهم است. يکي از بهترين انواع مولتي ويتامين ها، مولتي ويتامين هاي جوشان است. در اين مطلب به اين نکته پي ميبريد که چرا بايد از مولتي ويتامين هاي جوشان استفاده کنيد و همچنين ياد مي گيريد که بهترين زمان مصرف مولتي ويتامين در روز چه زماني است.
 
مولتي ويتامين هاي جويدني، کپسولي و قرص هاي مولتي ويتامين معمولا قابليت جذب کمتري در بدن دارند و از لحاظ زيستي کمتر در دسترس هستند. بنابراين اين نوع مولتي ويتامين ها به اندازه ي کافي موثر نيستند و طعم و مزه ي خوبي هم ندارند.
 
مولتي ويتامين هاي جوشان بهترين نوع مولتي ويتامين محسوب مي شوند چون به راحتي در بدن جذب مي شوند و طعم و مزه ي خوبي دارند.
ادامه مطلب...
خطا ...
آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است.
متوجه شدم